Duurzaam bouwen
Staalbouw = duurzaam
Isoleren = besparen
Renewables
Subsidies
Special: Lighthouse
Special: Blue Planet
Special: ENDIS-kantoor
Duurzaamheidsvisie
Themadownloads
 

Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Duurzaam en klimaatneutraal bouwen 

Kingspan innoveert constant en ontwikkelt bouwsystemen die een duurzaam, klimaatneutraal bouwproces ondersteunen. Ook is Kingspan hard aan het werk om duurzaamheid volledig te integreren in bedrijf en beleidsvoering. Op de hoofdvestiging en de productievestigingen in Engeland en Ierland is men hier zo ver mee gevorderd dat al enige prijzen op dit gebied gewonnen zijn. Ook wordt sinds 2006 elk jaar voor deze vestigingen een Duurzaamheidrapportage (conform GRI richtlijnen) opgesteld en sinds 2011 heeft onze productievestiging in Holywell bereikt dat geen afval meer wordt geproduceerd.

In Nederland en België is het uitgezette duurzaamheidsbeleid geadopteerd. Om de ambities op het gebied van duurzaamheid kracht bij te zetten is Kingspan begin 2008 als één van de eerste partners lid geworden van de Dutch Green Building Council. De DGBC zal het duurzaam bouwen in Nederland trachten te bevorderen door het vertalen van de Britse BREEAM methode. Twee medewerkers van Kingspan zijn gecertificeerde BREEAM-Experts.

Kingspan spant zich in om de effecten van productie en bedrijfsvoering op het milieu te minimaliseren. Onze 'best-selling' producten hebben dan ook in 2008 een BRE A+ rating ontvangen. Deze A+ rating plaatst de producten als het best presterend in de BRE 'Green Guide to Specification 2008'. Alle producten van Kingspan maken het mogelijk om een klimaatneutraal of zelfs klimaatpositief bedrijfspand of woonhuis te bouwen. Er zijn ook een aantal producten die energie opwekken, klik hier voor een overzicht.BRE A+ Rating

Kijk ook eens op de pagina over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.