Brandveiligheid
Schadepreventie
Case Studies
Branden in veestallen
Themadownloads
 

Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Brandveiligheid

Kingspan vervult een bijzondere rol in de Europese toelevering aan de bouw. Kingspan is een van de weinige leveranciers van dunne staalplaatproducten, die geen onderdeel vormt van de "downstream operation" van een van de grote staalproducenten.
Tel daarbij op dat de oorsprong van het bedrijf ligt in de schuimtechnologie dan is daarmee grotendeels verklaard de "fixatie" van Kingspan op de schijnbaar onmogelijke combinatie van brandwerendheid cq. onbrandbaarheid en kunststofschuimen.

Kingspan heeft de laatste jaren, mede onder druk van de toenemende brandwerendheidseisen fors geïnvesteerd in product- en procesontwikkeling en heeft op het gebied van brandveilige kunststofschuimen geweldige doorbraken op haar naam. Met de resultaten van de deze nog onverminderd doorgaande productontwikkeling heeft de Nederlandse verkooporganisatie een range producten samengesteld, nauwkeurig toegesneden op de zeer specifieke Nederlandse bouwregelgeving. Dit concept is begin 2003 onder de naam Kingspan FIREsafe Solutions gelanceerd op de Nederlandse markt, ongeveer gelijktijdig met het van kracht worden van het vernieuwde Bouwbesluit 2003.
 
In ons assortiment zijn sandwichpanelen opgenomen met FM Approval.

Deze film toont de prestatie van Kingspan FIREsafe PIR isolatie wanneer dit bloot- gesteld wordt aan een propaanbrander voor meer dan 75 min. op een temperatuur van meer dan 1000º C. De temperatuur van het blok PIR isolatieschuim aan de zijde zonder vuurbelasting bereikt een max. temperatuur van 46º C gedurende deze test.


Downloads

De algemene downloads op het gebied van brandveiligheid kunt u op de pagina 'Downloads' vinden. Downloads over specifieke onderwerpen zoals de brand in De Punt, certificeringen en case studies kunt u op betreffende pagina's vinden.