Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Kingframe

Staalframebouw is een lichte constructiemethode op basis van geprefabriceerde stalen elementen ten behoeve van gevels, daken en vloeren. De toepassing van geprefabriceerde bouwsystemen vertaalt zich in meerwaarde op het gebied van dimensionale flexibiliteit, hoge isolatiewaardes, relatieve luchtdichtheid, kostenefficiënte en veilige montage, multidisciplinaire benadering, optimale materialisatie en reductie van de 'verborgen' bouwkosten zoals bouwfouten en faalkosten.
 
Het feit dat er extreem slank en licht gebouwd kan worden door middel van staalframebouw biedt architecten, ontwerpers en constructeurs een enorme keuze- en ontwerpvrijheid tijdens het creatieve proces. Staalframebouw biedt door de twee- of driedimensionale structuren veel ruimtelijke en esthetische mogelijkheden. 
 

 


Duurzaamheid

Staalframebouw scoort uitstekend in duurzaamheidsbeoordelingen zoals BREEAM en GPR. De zelfdragende stalen frames vormen hiervoor het uitgangspunt dat de differentiatie inzichtelijk maakt ten opzichte van traditionele bouwprocessen. Naast de geringe materialisatie en het lage eigen gewicht, zet de prefabricage van dit systeem zichzelf nadrukkelijk in de schijnwerpers. Ook binnen het programma Duurzaam Inkopen is staalframebouw de juiste keuze.
 
De constructieve eigenschappen van staalframeprofielen en -elementen zijn uitvoerig getest en de bewezen prestaties worden gegarandeerd. Uiteraard wordt de constructieve veiligheid langdurig gewaarborgd in het kader van de wettelijke referentieperiode. Kingframe staalframebouw is ontworpen, berekend en beproefd op langdurige en intensieve natuurlijke verouderingsprocessen (waaronder corrosiebestendigheid). Uitvoerige en transparante testrapporten van objectieve internationale testinstituten zijn op aanvraag beschikbaar.


Staalframebouw vs HSB

Bij een getrokken vergelijking tussen staalframebouw en houtskeletbouw vallen een aantal zaken meteen op. Inhoudelijke vergelijking is onvoorwaardelijk niet mogelijk maar als we pluspunten voor staalframebouw uitvergroten (zonder houtskeletbouw tekort te willen doen) dan komen o.a. de volgende argumenten boven drijven: licht, grote(re) vrije overspanningen, dimensionale flexibiliteit in vorm en volume, gunstig milieuprofiel, brandveilig, nagenoeg ongevoelig voor klimaatinvloeden en bestand tegen ongedierte en schimmels.


Staalframebouw vs beton

Staalframebouw is een eigentijdse variant op geprefabriceerd beton. Steeds vaker wordt staalframebouw onderkent als een beter alternatief mede gebaseerd op bovenstaande argumenten. De levertijd is substantieel korter dan die van een betonconstructie omdat er niet met mallen gewerkt hoeft te worden. Staalframebouw heeft de beste kwaliteit-/prijsverhouding omdat kleine(re) aantallen tegen lage kosten kunnen worden vervaardigd.
 
Deze droge bouwmethode laat het toe om in hoogbouwprojecten grote en efficiënte productieruns uit te voeren hetgeen de kwaliteit en de betaalbaarheid waarborgt. Staalframebouw is een uitermate geschikte oplossing voor alle sectoren in de bouw variërend van starterswoningen, grootschalige woningrenovaties, optopprojecten, snelle scholenbouw tot aan architectonische façades ten behoeve van prestigieuze kantoren en ziekenhuizen.
 
Op kleinere schaal laat staalframebouw zich uitstekend lenen voor het aanbouwen of uitbouwen van woningen. Levensloopwoningen of tijdelijke woninguitbreiding ten behoeve van het verzorgen/verplegen van zorgbehoevende ouders, behoren uiteraard tot de flexibele mogelijkheden van dit systeem.


Staalframebouw en staalskeletbouw zijn niet hetzelfde!

Staalframebouw gebeurt met complete panelen voor wanden, gevels en daken. De frames worden vervaardigd uit koudgevormde stalen C- en U-profielen uit dunne staalplaat. Anders is staalskeletbouw waarbij lijnvormige elementen worden gemaakt van enkelvoudige warmgewalste profielen zoals liggers en kolommen.


Kenmerken
 • Snelle bouwtijd
 • Kostenefficiënt
 • Duurzaam
 • Maatvast
 • Staal is recyclebaar
 • Lichtgewicht
 • Grote overspanningen en uitkragingen realiseerbaar
 • Integratie van leningen en installaties
 • Behoud van netto m²'s en m³'s
 • Flexibele en demontabel bouwen
 • Compatibel mat andere bouwsystemen

Aanvullende informatie en referentieprojecten vindt u terug op: www.staalframebouw.eu
 

Downloads

Brochure
(Let op; dit is een groot bestand van ca. 11MB!)
Start download
Presentatie Start download