Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


EnergiPanel

Tegenwoordig probeert men niet alleen de kosten van een bouwproject in de hand te houden. Ook het energieverbruik, CO2 uitstoot en levenscyclus management van een gebouw zijn zaken waar veel aandacht aan wordt besteed. Kingspan heeft nu een revolutionair paneelsysteem ontwikkeld dat voor al deze zaken de oplossing biedt, het Kingspan EnergiPanel.
 
Het Kingspan EnergiPanel is niet alleen een volwaardig isolatiepaneel, maar het fungeert tevens als collector van zonne-energie waarmee het gebouw verwarmd kan worden.  
 
Het paneel, dat zowel op de wand als op het dak toegepast kan worden, vangt de zonne-energie eenvoudig op via de buitenbeplating en daardoor verwarmt het de lucht in de openingen in de kronen van het paneel.

 


Door de verwarming zal de lucht in de kronen stijgen, waardoor verse lucht van onderen het systeem in komt en de warme lucht wordt opgevangen en het gebouw wordt ingeleid. In het gebouw wordt de verwarmde lucht verder verspreid door lichte, energiezuinige ventilatoren voor een optimale warmteverspreiding. Temperatuursensoren in het systeem zorgen ervoor dat de ventilatoren alleen aan springen, wanneer dit noodzakelijk is om het gebouw op de gewenste temperatuur te houden.

Uit grootschalige tests van dit eenvoudige maar uitermate effectieve systeem blijkt dat de verwarmingskosten tot wel 20% gereduceerd kunnen worden, ook in gematigde klimaten.

In bepaalde gevallen zal het ook mogelijk zijn om naast deze besparing van het energiegebruik ook een lichter conventioneel verwarmingssysteem te plaatsen.

Dit heeft een goedkopere aanschafprijs tot gevolg. Deze besparingen, samen met de lange levensduur van het product en de lage aanschafkosten, vergeleken met conventionele duurzame energieoplossingen, maakt dat de investering zich snel terugbetaald.

Het Kingspan EnergiPanel is beschikbaar in verschillende kleuren, echter hoe donkerder het paneel, des te effectiever het systeem en daarmee de energiebesparing. Om de maximale effectiviteit van het systeem te garanderen is het wel noodzakelijk dat de zuidelijke zijde van het gebouw wordt voorzien van het systeem.

Door de reductie van het energieverbruik wordt ook de CO2 uitstoot van het gebouw aanzienlijk teruggebracht en daarnaast zal ook de luchtkwaliteit in het gebouw verbeteren door de toevoer van verse, verwarmde buitenlucht. Naast de eerder genoemde voordelen beschikt Kingspan EnergiPanel ook over de gebruikelijke voordelen van sandwichpanelen zoals een uitstekende isolatiewaarde met daarop 25 jaar garantie, gemakkelijke en snelle montage door het zogenaamde ‘single component’ principe, lage onderhoudskosten gedurende de levensduur van het gebouw en kosteffectieve milieubesparende oplossingen voor de panelen aan het einde van de levenscyclus.

Kortom Kingspan EnergiPanel is de oplossing voor duurzaam bouwen door op een eenvoudige maar innovatieve manier tegelijkertijd de invloed op het milieu te verminderen en de kosten te verlagen.


Downloads

Brochure (september 2009) Start download
Brochure (januari 2008) Start download
Installatiegids  Start download
Case Study: Blue Planet Start download
Case Study: Asda Start download
Presentatie Start download
Film Start download
Micro-website    www.kingspanenergipanel.com