Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


FloorDek

FloorDek is een geprefabriceerd geïsoleerd vloersysteem waarmee grote overspanningen kunnen worden gerealiseerd. Het is een ‘droog’ bouwsysteem waar geen beton aan te pas komt in tegenstelling tot traditionele systemen als prefabbetonvloeren of staalplaatbetonvloeren.

Het FloorDek vloersysteem voorziet in diverse isolatiediktes, heeft een gunstig milieuprofiel (BREEAM A+ rating), biedt uitstekende mogelijkheden voor het integreren van vloerverwarming en is kostenefficiënt te monteren. De eenvoud en snelheid waarmee de vloerpanelen worden geplaatst, versterken de voordelen van geprefabriceerde bouwcomponenten namelijk hoge isolatiewaardes, relatieve luchtdichtheid, een multidisciplinaire werkmethode, gereduceerde materialisatie en eliminatie van de ‘verborgen’ bouwkosten (bouwfouten/faalkosten).

 


Goed geïsoleerde vloersystemen dragen bij aan comfort en een goede gezondheid. Het voorkomen van isolatielekken en de resistentie tegen vocht, bevorderen het leefklimaat en hebben geen nadelige invloed op de fysieke gezondheid zoals astmatische aandoeningen.

De ECOsafe isolatiekern heeft een unieke isolatiewaarde waardoor dun/slank gebouwd kan worden. Resultaat: materiaalreductie, architectonische details, lichtere constructies en funderingen, groter netto verhuurbaar/verkoopbaar (vloer-)oppervlak in m2/m3 etc. Om een gelijkwaardige isolatiewaarde te behalen met bijvoorbeeld minerale wol isolatie moet er minstens 100% dikker en zwaarder geïsoleerd worden. De ECOsafe isolatiekern bestaat weliswaar niet uit natuurlijke- of nagroeibare grondstoffen maar de hedendaagse technieken maken het uitermate goed mogelijk om de materialen op verantwoorde wijze te recyclen of te hergebruiken. De brandveilige isolatiekern is aan beide zijden bekleed met hoogwaardig staal.

Het FloorDek vloersysteem wordt reeds succesvol toegepast in Engeland en Ierland wordt nu geïntroduceerd op de Nederlandse markt. In samenwerking met Toes Montage uit Schagen, werd dit vloersysteem geïntroduceerd in de revolutionaire Inschuifwoning die initiatiefnemer Mulder Obdam recent heeft gelanceerd. 

InschuifwoningBouwbedrijf Mulder wil de renovatiemarkt van corporatiewoningen aanpakken. De inschuifwoning voorziet in het compleet vernieuwen van een corporatiewoning in 22 dagen waarbij de focus ligt op hopeloos verouderde rijtjeswoningen met een houten vloer en een houten zolder. Deze ‘vernieuwbouw’ brengt de corporatiewoning van energielabel E naar A en biedt vanuit duurzaamheidsbeginselen het optimale alternatief voor sloop- en nieuwbouwprojecten.

Voor aanvullende informatie: www.inschuifwoning.nl.


Downloads

Design Guide Kingspan Floordek Start download
Brochure 'Inschuifwoning' Start download
Presentatie 'Inschuifwoning' Start download
Artikel Aannemer 'Inschuifwoning; van F naar A in een maand' Start download
Artikel VTM 'Staalplaatvloer vormt basis voor inschuifwoning' Start download
Artikel Cobouw 'Corporaties met Inschuifwoning bij de tijd'  Start download