Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


RIBA International Fellowship erkenning voor architectenbureau MVRDV

01-11-2010

Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, de drie oprichters van architectenbureau MVRDV, behoren tot de acht architecten die de International Fellowship ontvangen. Het bestuur van het Royal Institute of British Architects (RIBA) maakt dit bekend. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan niet-Britse architecten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de architectuur.

Onlangs werd de bouw van The Balancing Barn in Suffolk voltooid. Dit balkvormige vakantiehuis is het eerste project van MVRDV in het Verenigd Koninkrijk. Living Architecture verleende MVRDV in 2008 de opdracht. De organisatie is opgericht door de Zwitserse schrijver en filosoof Alain de Botton en zet zich in voor de beleving van moderne architectuur.

The Balancing Barn is een tegelijk rustgevende en spannende vakantiewoning die 50% over een helling uitsteekt. De woning heeft een totale lengte van 30 meter met een overkraging van 15 meter over de helling, waardoor het volume zich in de natuur lijkt te storten. Het idee achter deze setting is een lineaire beleving van de natuur. Omdat het kavel en dus ook het landschap naar beneden afloopt, ervaart de bewoner in de woning eerst het landschap op het niveau van het maaiveld en vervolgens op boomhoogte. De structuur biedt een podium voor de veranderende omgeving.

The Balancing Barn

Op 10 februari 2011, tijdens een ceremonie in Londen, vindt de uitreiking plaats. Nederlandse architecten die de International Fellowship in het verleden ontvingen zijn Herman Hertzberger, Francine Houben en Rem Koolhaas.

Omdat Kingspan Duurzame Bouwsystemen met haar Benchmark Façade Systemen in het absolute topsegment van de geïntegreerde gevelsystemen wil acteren, sponsorde zij eerder het RIBA Stirling Prize Dinner op 2 oktober. Bij dit event waren 10 architecten uit Nederland en België aanwezig die als gelukkigen uit de bus kwamen tijdens de trekking van een architectuurprijsvraag, georganiseerd door Kingspan.
 


<< terug