Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Nieuwe energie in de bestaande bouw!

De 3e editie van de Dag van de Duurzaamheid wordt dit jaar op vrijdag 11 november (11-11-‘11) gehouden. De Dag van de Duurzaamheid is een jaarlijks initiatief van Urgenda. Op deze speciale dag organiseert het platform Duurzaam Gebouwd met de Provincie Overijssel en Dutch Green Building Council het Duurzaam Gebouwd Congres in Zwolle. Tijdens de congresdag zal Kingspan Duurzame Bouwsystemen een workshop verzorgen over haar duurzame initiatief rondom het project ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ in de provincie Overijssel.

Op de Dag van de Duurzaamheid verenigen overheid en bedrijfsleven uit heel Nederland zich in Zwolle om zich te verdiepen in het thema duurzaamheid. Het congres wordt gehouden in theater De Spiegel en kent een uitgebreid dagprogramma van sprekers, netwerkmomenten en workshops. Dit congres is voor professionals vanuit overheid en bedrijfsleven een unieke mogelijkheid om kennis te maken met visie en praktijkcasus over duurzame materialen, duurzaam bouwen en duurzame energie. De dagvoorzit(s)ter is Wouke van Scherrenburg, bekend van o.a. het televisieprogramma Den Haag Vandaag.

Het jaarlijks congres is een initiatief van het platform Duurzaam Gebouwd en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met een Provincie en andere partners. De Provincie Noord-Holland (2009) en Noord-Brabant (2010) gingen de Provincie Overijssel voor. Overijssel steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. Als onderdeel van de innovatieve programma’s van de provincie noemen wij o.a. het Energiefonds, de wedstrijd Duurzaam Dorp Overijssel 2010/2011 en 'Asbest van het dak, zonnepanelen erop'.

De Gedeputeerde Staten van Provincie Overijssel besloten op 12 april 2011 een subsidieregeling genaamd ‘Asbest van het dak, zonnepanelen erop’ open te stellen. Met deze regeling wilde Provincie Overijssel de agrarische sector stimuleren meer gebruik te maken van zonne-energie. De regeling verleende subsidie aan agrarische bedrijven in Overijssel die asbestdaken saneren en in ruil daarvoor zonnepanelen installeren. De provincie stelde voor deze regeling een bedrag van € 3,5 miljoen beschikbaar, met een maximum per agrarisch bedrijf van € 50.000. De regeling was geopend van 1 mei 2011 tot en met 1 juli 2011 en de subsidies zijn ondertussen toegekend.

Kingspan Duurzame Bouwsystemen heeft ten behoeve van dit project een partnership georganiseerd met DLV, asbestsaneerders, montagebedrijven van dakpanelen en leveranciers van zonnepanelen. Het voordeel voor de agrarische ondernemer is dat deze ‘ontzorgt’ wordt van een veelvoud aan commerciële partijen die ieder hun individuele oplossing willen voorstellen. Kingspan fungeert als centrale aanspreekpartner en coördineert het geheel met de betrokkenen om een professionele afhandeling en korte doorlooptijd te garanderen. De workshop over ‘Asbest van het dak, zonepanelen erop’ wordt gehouden om 14.30 uur.

31/10/2011
 


<< terug