Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Nieuw OP-DECK vloerelement op basis van Kingspan sandwichpaneel

Door de unieke ontwerpflexibiliteit van OP-DECK® te combineren met een prefabricage in de fabriek kan een nog slanker en lichter geïsoleerd betonnen vloerelement worden toegepast. De eerste prefab OP-DECK® vloerelementen zijn recent succesvol in 8 loftwoningen aan de Overrijn in Leiden. De vloerelementen zijn vervaardigd op basis van prefab geïsoleerde sandwichpanelen type KS1000RW van Kingspan Duurzame Bouwsystemen.

bron: www.e-block.be   bron: www.e-block.be

Deze woningen worden gebouwd middels het ICF concept (Insulated Concrete Form). De overspanning van de vloerelementen meet 4.250 mm en de totale vloerdikte bedraagt slechts 220 mm. De betonnen vloerelementen zijn monolithisch vlak afgewerkt en onder andere voorzien van sparingen voor daglichtsystemen.

Met geoptimaliseerde engineering en productieomstandigheden kunnen OP-DECK® prefab vloerelementen worden geproduceerd met een maximale breedte van 3000 mm en een maximale lengte van 7500 mm.

Het vloerelement heeft een RC-waarde van 4 m².K/W en standaard een brandwerendheid van 30 minuten. Door de prefabricage is het mogelijk om OP-DECK® vloeren te ontwerpen met een eigen gewicht vanaf 160 kg/m².

Op basis van de projectspecificaties worden de prefab OP-DECK® vloerelementen in de fabriek volledig op maat gemaakt en worden constructieve details, sparingen en/of installaties direct in de elementen geïntegreerd. De vloerelementen beschikken over hijsvoorzieningen en kunnen op de bouwplaats in korte tijd worden gemonteerd.

Prefab OP-DECK® vloeren kunnen ideaal worden toegepast in optopprojecten, unitbouw en IFD (Industrieel, Flexibel en Demontabel) bouwsystemen.

op-deck beton vloersysteem        op-deck beton vloersysteem

OP-DECK® is een lichtgewicht, HR-geisoleerd sandwich/beton vloersysteem. Het combineert de voordelen van staalplaatbetonvloeren en traditionele ribbenvloeren ineen. Het extreem lichte vloersysteem is weliswaar gebaseerd op traditionele betonverwerking maar biedt optimale ontwerpvrijheid en flexibiliteit in de toepassingsmogelijkheden. Het geprefabriceerde sandwichpaneel type OP-DECK® is voorzien van brandveilige PIR-isolatie en functioneert als verloren bekisting en isolatie voor de slanke gewapende betonvloer met een vrije overspanning tot circa 8 meter. EPS profielblokken op het OP-DECK® sandwichpaneel zorgen voor verdere gewichtsbesparing en maken de vloer tot een betonvloer van het T-balk principe (ribbenvloer). Als basis voor dit vloersysteem dient het paneeltype KS1000XD van Kingspan Duurzame Bouwsystemen dat ook toegepast kan worden als tussenvloer of begane grondvloer.

14/11/2011
 


<< terug