Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


GEVEL 2012: Echte schoonheid zit van buiten

‘Echte schoonheid zit van buiten’. Dat is het motto van GEVEL 2012. Deze tweede editie staat in het teken van de schoonheid van Manhattan inclusief de Hudson River, Central Park en de skyscrapers.

“We nemen de energie van deze dynamische, compacte stad vol met mogelijkheden en brengen dit als het ware naar de beursvloer van GEVEL. We hopen bezoekers te inspireren door vergelijkbare energie, lef en ‘drive’ uit te stralen. Concreet betekent dit dat de plattegrond van de beursvloer een deel van het stratenplan van Manhattan weerspiegelt. Met in het midden Central Park en het lezingentheater en daaromheen de Hudson”, aldus project manager Martijn Carlier. GEVEL 2012, het vakevenement voor de gevelbranche vindt van 25 tot en met 27 januari plaats in Ahoy Rotterdam. Kingspan Duurzame Bouwsystemen is uiteraard van de partij en toont haar laatste toevoeging in de Benchmark Façade Systemen.

Marco Romano, architect bij Op ten Noord Blijdenstein en medebedenker van het ‘Manhattan concept’ voor GEVEL 2012, wil hiermee een extra laag toevoegen aan de beurs: “We willen een derde dimensie toevoegen, die van schoonheid. Het woord heeft een interessante dubbele betekenis: ‘dat wat ons aangenaam aandoet, onze zintuigen streelt’ en ‘vrij van vuil’. Wanneer je dit vertaalt naar de hedendaagse bouwpraktijk en de roep om duurzaamheid is het op twee manieren uit te leggen: esthetisch en verantwoord.”

Architecten moeten weer architect worden, vindt Romano: “Ze moeten zorgen dat hun ontwerpen, naast vrij van ‘vuil’ te zijn, ons ook aangenaam verrassen en de zintuigen strelen. Kortom als de energieprestatie, de CO2 footprint of het C2C label optimaal is, zijn we maar halverwege. Verleidelijk, in verhouding, intelligent en krokant in aanzien, zijn even belangrijke eigenschappen van een volmaakt product, systeem of ontwerp.”

Bezoekers vinden op GEVEL de nieuwste geveltechniek en -vormgeving, innovatieve systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten. Steekwoorden zijn inspiratie, innovatie en energie. De deelnemerslijst telt inmiddels zeventig bedrijven, waaronder toonaangevende leveranciers als Wienerberger, Hunter Douglas, Alcoa Architectuursystemen en Kingspan Duurzame Bouwsystemen.

Het type Benchmark Evolution KS1000/900/600 is een architectonisch vlak gevelsysteem dat aanvullend op de voordelen van prefab-bouwen extra voorziet in een hoge isolatiewaarde en goede kierdichtheid. Het materiaal is BRE A+ gecertificeerd conform de Engelse Green Guide to Specification. De propositie is aanzienlijk uitgebreid en voorziet nu in prefab alternatieven voor de traditonele casettesystemen waarbij de suggestie wordt gewekt dat er 4-zijdig gelijke voegen aanwezig zijn. Tevens voorziet Evolution in de sandwichvarianten voor de traditionele ‘plankprofielen’ met het bekende FIREsafe brandveilige PIR-isolatieschuim.

12/11/2011
 


<< terug