Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


CNG ondersteunt duurzaamheidsambities van Kingspan

Climate Neutral Group ondersteunt Kingspan Duurzame Bouwsystemen Benelux in haar ambities om de CO2-voetafdruk te minimaliseren. Op ondernemingsniveau is Kingspan Group Plc zeer actief en ambitieus om zo ‘groen’ mogelijk te ondernemen.

Sedert 2006 legt Kingspan Group jaarlijks verantwoording af over haar bedrijfsactiviteiten via een duurzaamheidsrapportage die extern gecontroleerd wordt door de GRI, een soort accountantsbureau op het gebied van energie en milieu.

Tot de maatregelen die Kingspan reeds genomen heeft behoren o.a. training en opleiding personeel omtrent energiereductie in de productie- en kantooromgeving, ‘nul’ restafval bij fabricageproces, verminderde milieubelasting van producten, LCA-studies, aandacht voor C2C-filosofie, recycling van ‘oude’ panelen in geval van renovatie, opwekken eigen energie via windturbine en zonnepanelen en een ophaalservice voor verpakkingsmaterialen zoals pallets en folie. 

Kingspan Duurzame Bouwsystemen opereert in de Benelux vanuit een tweetal locaties: Tiel (NL) en Grobbendonk (B). Climate Neutral Group zal de medewerkers van Kingspan ondersteunen bij het reduceren van hun eigen CO2-voetafdruk en tevens trachten een duurzame gedragsverandering te stimuleren zodat er geen sprake is van ‘aanleren’ maar van natuurlijk (aangepast) duurzamer gedrag.

De uitstoot van broeikasgassen verandert ons klimaat drastisch. Door opwarming van de aarde stijgt de zeespiegel en verandert onze waterhuishouding. Zonder ingrijpen zijn de wereldwijde ecologische, economische en sociale gevolgen enorm. Daarom werken wij dagelijks aan het verminderen van broeikasgassen in de atmosfeer. Heel veel kleine inzichten leveren samen een grote opbrengst: een klimaatneutrale wereld.

Climate Neutral Group is een social-venture met een maatschappelijk doel: het komen tot een 100% klimaatneutrale wereld! Onze missie is zoveel mogelijk organisaties te helpen de transitie te maken naar klimaatneutraal ondernemen en om klimaatneutrale diensten en producten te ontwikkelen voor hun klanten. Elke organisatie veroorzaakt namelijk in meer of mindere mate CO2-uitstoot.

De kleine inzichten die ervoor zorgen dat uw organisatie reduceert en compenseert, leveren verscheidene grote extra opbrengsten zoals: kostenbesparing, verhoging van de omzet en het tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid van consumenten, organisaties en overheden. Ook medewerkers werken graag bij organisaties met oog voor de toekomst.

4/11/2011


<< terug