Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Benchmark Evolution ‘beraakt’ architecten en ontwerpers

Met de introductie van Benchmark Evolution heeft Kingspan Duurzame Bouwsystemen een belangrijke stap voorwaarts gezet in de richting van een voorkeurspositie onder architecten en ontwerpers. Met het nieuwe Façade systeem kunnen slanke, vlakke en stijlvolle gevels worden gerealiseerd met een hoge intrinsieke kwaliteit op het gebied van thermische isolatie, kierdichtheid en een lage milieubelasting.

De portfolio van Benchmark Evolution biedt nog meer mogelijkheden en flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne Facades dan voorheen. Of het nu nieuwbouw of renovatie betreft, het Evolution gevelsysteem is geschikt voor alle type gebouwen waarbij de esthetische uitstraling van de gevel van ongekend hoog niveau moet zijn. De ultiem gladde afwerking van het ‘onzichtbaar’ bevestigde gevelsysteem, staat synoniem voor voortschrijdende bouwtechnische eigenschappen. Evolution biedt de esthetiek en de architectonische detaillering die vandaag de dag een vereiste is, maar dan wel zonder de complexiteit ervan.

Het Evolution gevelsysteem is beschikbaar in een groot aantal varianten. De maatvoering in de lengte is maximaal 17.000 mm en de werkende breedtes zijn 600, 900 en 1.000 mm of projectspecifieke breedtes tussen 600 mm en 1.000 mm. Evolution is tevens beschikbaar als geisoleerd ‘cassette’ systeem waarbij alle voordelen van het bouwen met sandwichpanelen behouden blijven dit in tegenstelling tot de tradionele gevels die uit losse componenten zijn samengesteld en de systeemvoordelen ontberen.

Door zowel horizontaal als verticaal te kunnen varieren in de maatvoering kan een frivool lijnenspel worden gerealiseerd dat architecten en ontwerpers waarderen. De propositie is aanzienlijk uitgebreid waarbij de suggestie wordt gewekt dat er 4-zijdig gelijke voegen aanwezig zijn. Tevens voorziet Evolution in de sandwichvarianten voor de traditionele ‘plankprofielen’ met het bekende FIREsafe brandveilige PIR-isolatieschuim.

Kingspan Duurzame Bouwsystemen vindt het uiterst belangrijk dat de milieubelasting van haar geïsoleerde paneelsystemen transparant en universeel is ten behoeve van o.a. GPR, Greencalc, LEED en BREEAM. Kingspan streeft naar een continue verlaging van haar milieubelasting door verbetering van productie- en energie-efficientie, recycling cq hergebruik en het actief stimuleren van een gesloten kringloop van grondstoffen. De geïsoleerde sandwichpanelen hebben een BRE A+ rating conform de Green Guide to Specification en de isolatieplaten zijn voorzien van DUBOkeur van NIBE.                                     

Het nieuwe gamma Benchmark Evolution zal te zien zijn tijdens GEVEL 2012 dat van 25 tot en met 27 januari zal worden gehouden in Rotterdam Ahoy.

Lees hier ook het artikel over Benchmark Evolution in Bouwen+Installeren.

01-12-2011


<< terug