Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


De sponsoronderwerpen voor 2010

Feestmiddag voor gehandicapten in Dodewaard 

Een kleine groep mensen organiseert jaarlijks een feestmiddag voor kinderen met het downsydroom en hun mantelzorgers in Dodewaard. Kingspan sponsort deze middag elk jaar.


Jaarlijkse Viva La Donna-dag 

Praktijk MOOI! uit Heelsum zet zich jaarlijks in voor Viva La Donna-dag, een landelijke verwendag voor vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. Ook dit jaar kregen vele vrouwen een heerlijk gratis verwenbehandeling. Even geen vreselijke ziekte, maar een moment van pure verwennerij. Kingspan sponsort Praktijk MOOI! elk jaar tijdens dit evenement.


Adoptiekind als kerstkado 

Een bepaald onderdeel van het kerstkado van de medewerkers was in 2010 wel heel bijzonder. Namens alle medewerkers sponsort Kingspan vanaf kerst 2010 een Haïtaanse jongen. Zijn naam is Jeff en dankzij deze financiële ondersteuning heeft hij onderdak, voedsel en wordt hij voorzien van kleding en educatie.


Serious Request 

Op verzoek van haar medewerkers doneert Kingspan elk jaar een bedrag aan de Serious Requestactie van 3FM.

 
Pakistan 

Ook de watersnoodramp in Pakistan schokte ons zeer. Daarom doneert Kingspan gedurende een aantal maanden in 2010 voor elke nieuwe aanmelding van de nieuwsbrief een bedrag van € 5 aan giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Om zoveel mogelijk aanmeldingen te genereren is in meerdere media-uitingen aandacht geschonken aan deze actie.


Jaarlijkse estafetteloop Roparun  

De stichting RoPaRun organiseert jaarlijks een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, 525 kilometer. Deze sponsorloop heeft ten doel het ondersteunen van projecten die het leven van terminale kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk maken. Kingspan sponsort elk jaar de Thorrunners uit Roosendaal, die ook dit jaar weer een fantastisch bedrag bij elkaar liepen!


KWF Kankerbestrijding 

Donatie aan KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd tegen kanker. En dat doen ze niet alleen. Maar samen met patiënten, artsen, wetenschappers, collectanten, donateurs, bedrijven en veel… heel veel vrijwilligers. Samen strijden we voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven.


Stichting Ondersteuning Gehandicapten (STOG) 

Stichting Ondersteuning Gehandicapten (STOG) informeert personen die betrokken zijn bij mensen met een verstandelijke handicapt over allerlei wetenswaardigheden. De zeer uiteenlopende onderwerpen worden behandeld in het blad HandInfo, dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Kingspan doet jaarlijks een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken.


Bon ReposKingspan verleent tastbare hulp aan Haïti 

Op initiatief van de stichting Hart voor Haïti werd het kinderdorp Bon Repos in 1983 gesticht. Het kinderdorp werd tijdens de aardbeving grotendeels vernietigd. Kingspan verleende hulp op tastbare wijze en leverde geïsoleerde dakpanelen en stalen gordingen voor de nieuwbouw van verschillende schoolgebouwen en het kerkgebouw. Op de site www.abbvoorhaiti.nl wordt een dagboek bijgehouden van de vorderingen op de bouw.

Lees ook het nieuwsartikel over dit sponsoronderwerp
Lees hier de eerste nieuwsbrief over de vorderingen van de bouw


Noodhulp Haïti 

Naar aanleiding van de catastrofale aardbeving die plaatsvond in januari 2010 heeft Kingspan voor elke personeelslid een donatie gedaan aan giro 555. Ook het personeel zelf droeg een aantal steentjes bij door middel van stortingen op giro 555.


Firewalk for Children Today 

We sponsorden ook de actie van onze Engelse collega's die over hete kolen liepen om geld op te halen voor Children Today, een goed doel dat geld inzamelt voor gespecialiseerde uitrustingen voor kinderen en jongeren met een (lichamelijke) handicap in Groot-Brittanië. Zo kan elk gehandicapt kind een actieve jeugd leiden. Het Engelse team van Kingspan haalde £ 1.115 op voor dit doel.
 


ACTIES 2009