Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Home   Bedrijfsinfo   MVO  

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk begrip voor Kingspan. Binnen dit begrip vallen de termen: People, Planet en Profit. Naast het streven naar winst (profit) probeert Kingspan ook rekening te houden met het milieu (planet) en de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people).

Sinds 2006 presenteert Kingspan een door het GRI (Global Reporting Initiative) goedgekeurd duurzaamheidsrapport, waarin alle inspanningen op MVO-gebied beschreven staan. Op de themapagina 'Duurzaamheid' is uitgebreid beschreven wat Kingspan doet om de effecten van productie en bedrijfsvoering op het milieu te minimaliseren.

In het duurzaamheidsrapport staat ook beschreven hoe Kingspan omgaat met de mensen binnen en buiten het bedrijf.
Een groot deel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Kingspan voelt, uit zich in de sponsoring van verschillende activiteiten. Tevens is Kingspan lid van MVO Nederland.

De sponsoronderwerpen voor 2011:


Revolt House

In september 2012 vindt in Madrid de tweede Europese versie van de Solar Decathlon plaats. Tijdens deze competitie strijden twintig universiteiten tegen elkaar. Degene die het beste huis ontwikkelt en bouwt dat zichzelf voorziet in energie is de winnaar. TU Delft doet in Madrid mee met hun ReVolt House, een drijvend huis helemaal in lijn met de Nederlandse gedachte om woonwijken op het water te bouwen. Gedurende de dag draait het huis met het zonlicht mee. Lees meer


Hoorn van Afrika

Een noodkreet vanuit Afrika. Op sommige plekken in de Hoorn van Afrika (Kenia, Ethiopië, Somalië) heeft het al sinds meer dan een jaar niet of nauwelijks geregend. Mensen dreigen hun kuddes en daarmee hun inkomstenbron te verliezen. Voedseltekorten drijven de prijzen op. Tienduizenden mensen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp. Het aantal mensen dat te kampen heeft met ondervoeding is veel hoger dan normaal. Kingspan steunde giro 555 met een gift namens alle medewerkers voor de kantoren in Nederland en België. Uw donatie?


Opgeven is geen optie! Alpe d'Huzes 2011

Het team 'We gaan er voor' uit Rosendaal haalde in 2011 € 18.000 voor kankeronderzoek door het KWF. Kingspan sponsorde 1 specifieke deelnemer uit dit team; hij is vijf keer op en neer gefietst! In totaal werd tijdens deze actie meer dan € 20 miljoen opgehaald, waarvan niets, maar dan ook helemaal niets aan de strijkstok bleef hangen! Lees meer >>


Gehandicaptenmiddag Dodewaard

Een kleine groep mensen organiseert jaarlijks een feestmiddag voor kinderen met het downsydroom en hun mantelzorgers in Dodewaard. Kingspan sponsort deze middag elk jaar.


School PatmosFundraiser voor school in Congo

Tijdens de BouwBeurs in februari 2011 maakte Kingspan een fundraiser mogelijk voor Stichting Internationale Kinderhulp Nederland (IKN), waarbij geld werd ingezameld voor de bouw van een middelbare school in het ICC Patmos Kinderdorp in Congo. In dit dorpje wonen 152 kinderen. De meeste van hen zijn wees geworden door de burgeroorlog die het land jarenlang heeft geteisterd.  Klik hier voor meer informatie.


Jaarlijkse Viva La Donna-dag

Praktijk MOOI! uit Heelsum zet zich jaarlijks in voor Viva La Donna-dag, een landelijke verwendag voor vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. Ook dit jaar kregen vele vrouwen een heerlijk gratis verwenbehandeling. Even geen vreselijke ziekte, maar een moment van pure verwennerij. Kingspan sponsort Praktijk MOOI! elk jaar tijdens dit evenement.


Jaarlijkse estafetteloop Roparun 

De stichting RoPaRun organiseert jaarlijks een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, 525 kilometer. Deze sponsorloop heeft ten doel het ondersteunen van projecten die het leven van terminale kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk maken. Kingspan sponsort elk jaar de Thorrunners uit Roosendaal, die ook dit jaar weer een fantastisch bedrag bij elkaar liepen!


Stichting Ondersteuning Gehandicapten (STOG)

Stichting Ondersteuning Gehandicapten (STOG) informeert personen die betrokken zijn bij mensen met een verstandelijke handicapt over allerlei wetenswaardigheden. De zeer uiteenlopende onderwerpen worden behandeld in het blad HandInfo, dat gratis ter beschikking wordt gesteld. Kingspan doet jaarlijks een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken.


Adoptiekind als kerstkado

Een bepaald onderdeel van het kerstkado van de medewerkers was in 2010 wel heel bijzonder. Namens alle medewerkers sponsort Kingspan vanaf kerst 2010 een Haïtaanse jongen. Zijn naam is Jeff en dankzij deze financiële ondersteuning heeft hij onderdak, voedsel en wordt hij voorzien van kleding en educatie.


Serious Request

Op verzoek van haar medewerkers doneert Kingspan elk jaar een bedrag aan de Serious Requestactie van 3FM.
 


Downloads

Kingspan Duurzaamheidsrapport 2009/2010 Start download
Kingspan Duurzaamheidsrapport 2008 Start download
Kingspan Duurzaamheidsrapport 2007 Start download
Kingspan Duurzaamheidsrapport 2006 Start download
Manifest MVO Nederland Start download
   


ACTIES 2010