Zoeken
 


Producten
 
Downloads
 
Publicaties

      English   Deutsch   Francais 
 


Bedrijfsinformatie

De Kingspan Group plc werd in 1972 in Ierland opgericht als klein familiebedrijf dat zich bezighield met het fabriceren van metalen gevelbekleding en gewalste constructieprofielen. In 1977 introduceerde het bedrijf haar eerste geïsoleerde sandwichpaneel. Momenteel vertegenwoordigt de fabricage van geïsoleerde sandwichpanelen meer dan een derde van de totale omzet van de Kingspan Group plc.

Sinds enkele tientallen jaren heeft Kingspan haar verkoopactiviteiten uitgebreid naar onder andere Nederland (Tiel) en België (Grobbendonk).

Kingspan kan dankzij de modernste faciliteiten en technieken uitgekiende paneelsystemen produceren. In vergelijking met conventionele, op de bouwplaats samengestelde dak- en gevelsystemen, bieden deze prefab bouwelementen een groot aantal voordelen.

Een groot voordeel van fabrieksmatig geproduceerde prefab bouwelementen is de betrouwbaarheid met betrekking tot warmte-isolatie, een eigenschap die 100% kan worden gegarandeerd. Hierdoor worden de problemen van inwendige condensatie en koudebruggen binnen de spouw opgelost en wordt langdurige thermische betrouwbaarheid verzekerd.

Kingspan biedt een brede technische ondersteuning om alle betrokkenen in de bouwkolom met raad en daad terzijde te staan gedurende het hele ontwerp-, engineering- en realisatieproces.

De voordelen van Kingspan geïsoleerde paneelsystemen:

 • Een constructie-oplossing die langdurig 100% homogene thermische isolatie garandeert
 • Getest en goedgekeurd op brandwerendheid conform geldende Europese normen door Efectis Nederland, LPCB en Factory Mutual
 • Een stijve en lichtgewicht constructie, minimale lijnvormige koudebruggen
 • Besparing op energie- en onderhoudskosten
 • Prefab element = reductie faalkosten, verkort de bouwtijd waardoor veiligheidsrisico’s tot een minimum worden beperkt (ARBO)
 • Assortiment daksystemen geschikt voor platte daken en flauw hellende daken vanaf 1,5° na doorbuiging
 • Gevelsystemen met een groot aantal verschillende esthetische opties, van geprofileerd tot vlak, in combinatie met onzichtbare bevestigingssystemen
 • Geen spouw in het paneel, waardoor de kans op inwendige corrosie of condensatie wordt uitgesloten
 • Leverbaar met coatings voor specifieke toepassingen: HACCP, Farmsafe, Aquasafe, Foodsafe en Cleansafe
 • Kingspan panelen worden geproduceerd volgens de strengste eisen zoals: de kwaliteitsnorm ISO 9001, de milieumanagement standaard ISO 14001 en de ARBO managementnorm OHSAS 18001
 • Autocad details, bestekteksten en technische ondersteuning zijn kosteloos verkrijgbaar via de afdeling Envirocare via telefoonnummer: 0800 - PANELEN (NL)

Downloads
Jaarverslag Kingspan Group PLC 2009

Open Quik Report Builder
Start download

Jaarverslag Kingspan Group PLC 2008

Start download

Jaarverslag Kingspan Group PLC 2007 

Start download

Overzicht Kingspan Group

Start download

Kingspan Product Selector

Start download

Regio-indeling Nederland

Start download

Regio-indeling België

Start download